Στη δέσμη προτάσεων που αφορούν στην οπαδική βία, που έχουν στόχο να κλείσουν όλα τα «παράθυρα» του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην ενημέρωση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε σε προτεινόμενες διατάξεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως την αύξηση των ελάχιστων και μέγιστων ορίων ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε ότι αυξάνεται το πλαίσιο ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, από έξι μήνες έως 5 έτη. Σε διακεκριμένες περιπτώσεις επικίνδυνων δραστών θα προβλέπεται ποινή από 2 έως 5 έτη.

Προτείνεται ακόμα ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου σε αγώνες, με σκοπό να παρεμποδιστεί η ανίχνευσή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, προτείνεται η απαγόρευση της αναστολής εκτέλεσης ποινής για εγκλήματα οπαδική βίας, και η εκδίκαση των υποθέσεων οπαδικής βίας κατά προτεραιότητα.