Πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες ανακοινώνονται αυτή την ώρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι αυστηροποιείται ο τρόπος εφαρμογής των ποινών για την οπαδική βία και αυτές που θα επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή. 

Επίσης, η είσοδος στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα θα γίνεται μόνο με εισιτήριο διαρκείας ενώ θα μπει «λουκέτο» στους συνδέσμους των χούλιγκαν. Η λειτουργία των λεγόμενων «λεσχών φιλάθλων» θα επιτρέπεται μόνο κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο newsbeast.gr ότι τα μέτρα αυτά δεν θα μείνουν στα χαρτιά. Θυμίζουν μάλιστα τη φράση του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε τι σκέφτεται για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από το οπαδικό κίνημα: «Και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξίδι».

Οι ανακοινώσεις πραγματοποιούνται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.