Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Εξηγώντας γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει σε δήλωσή του: «Με βάση την πορεία των πολιτικών εξελίξεων αξίζει να ξαναπροσπαθήσουμε! Αξίζει μία ακόμη ευκαιρία στο κόμμα μας! Να γυρίσουμε σελίδα! Να τα αλλάξουμε όλα! Με υπέρβαση της σημερινής κατάστασης!».

Επίσης, αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ, ως ανανεωτική, μεταρρυθμιστική, οικολογική και ευρωπαϊκή δύναμη της Αριστεράς, δεν μπορεί να συμφωνεί με τις απορρυθμίσεις, τις οποίες προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση και με τα αντιμεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση, ενώ επισημαίνει τα λάθη στρατηγικής και τακτικής που έγιναν και κόστισαν στο κόμμα.

«Οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι σημαντικός στις συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας. Αρκεί να κάνουμε το τολμηρό βήμα προς τα μπροστά με βάση τις Αρχές της ανανεωτικής Αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού», υποστηρίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΗΜΡ κατέθεσε και η πρώην βουλευτής του κόμματος, Μαρία Γιαννακάκη.