Με νέα μέτρα θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά όπως ανακοίνωσαν ο Γιάννης Οικονόμου και Θάνος Πλεύρης. Τα μέτρα οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τις τελευταίες δύο ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και προσπαθούμε να την αποκωδικοποιήσουμε είπε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Αναφορικά με την Όμικρον στο σκέλος της μεταδοτικότητας είναι πολύ υψηλή, ενώ για τη νοσηρότητα υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, σε 10-15 μέρες θα έχουμε πιο σαφή εικόνα, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι επιτακτικό να ληφθούν μέτρα.

Οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης είναι:

Από αύριο Παρασκευή (24/12) στις 6 το πρωί:

  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Διπλή μάσκα ή μάσκα N95 για τα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια.
  • Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  • Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test θα υποχρεούνται να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα από την άφιξή τους και την τέταρτη μέρα.
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Νέα μέτρα από το 2022

Από τις 3 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέα μέτρα, περιοριστικά όπως είπε ο κ. Πλεύρης, που θα αφορούν στο ωράριο στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Αλλά όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν στις 27 Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα.

Τέλος ο κ.Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν κανονικά.