Η ανεξέλεγκτη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον φέρνει επίσπευση στη λήψη έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση λόγω των γιορτών, για να προλάβει την ανεξέλεγκτη πίεση στο ΕΣΥ και να θωρακιστεί καλύτερα ο πληθυσμός. Τον τόνο έδωσε από το πρωί στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κάνοντας λόγο για σημειακές παρεμβάσεις και δείχνοντας το δρόμο για υποχρεωτικό rapid test  σε όλους τους πολίτες, το οποίο θα επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιοι, σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους και μόνο για τις ημέρες των γιορτών, λόγω της επικινδυνότητας του συνωστισμού στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αύριο (αντί για την καθιερωμένη Τετάρτη) για να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τα μέτρα που ενδείκνυνται στην παρούσα φάση της πανδημίας και ενώ η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες προβαίνουν σε λήψη έκτακτων μέτρων. Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναμένεται να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας εξήγησε στο newsbeast.gr ότι πρόκειται για ένα μέτρο προσωρινό, το οποίο αναγκάζεται να λάβει η κυβέρνηση, καθώς είναι απαραίτητο να χτιστούν άμυνες απέναντι στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. «Πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα» επισήμανε χαρακτηριστικά.