«Τα τεχνικά κλιμάκια επιμένουν να πολιτικοποιούν τις συζητήσεις» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στο MEGA, ενώ υπογράμμισε ότι «εάν είχαν μάθε έτσι θα πρέπει να ξεμάθουν». Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων γίνονται μόνο με τα ελληνικά τεχνικά κλιμάκια και όχι με το πολιτικό προσωπικό.

«Εμείς είμαστε κάθετοι, δεν το λέω μόνο εγώ αλλά όλοι οι υπουργοί, μόνο τεχνικά ζητήματα με τα τεχνικά κλιμάκια. Τα άλλα είναι θέματα του πρωθυπουργού, της Συνόδου Κορυφής, των υπουργών στα συμβούλια υπουργών της Ευρωζώνης» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Δεν αντέχει άλλο ο λαός και πρέπει να το καταλάβουν αυτό οι δανειστές» τόνισε.

Επαναλαμβάνοντας ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα καταργηθεί και ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις ούτε αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι λίστες ντροπής που βρήκαμε στο ΙΚΑ».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι οι δανειστές και η Λαγκάρντ θέτουν με μεγάλες πιέσεις θέμα ασφαλιστικού. «Οι εμμονές των δανειστών είναι μειώσεις συντάξεων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αυξήσεις στη φορολογία και ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.