Την αθώωση του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση σε βάρος της Λ. Κανέλλη εισηγήθηκε στο Δικαστήριο ο εισαγγελέα της έδρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος «θα μπορούσε να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη αλλά χρειάζονταν έγκληση εντός τριμήνου», γεγονός που δεν έχει γίνει από την πλευρά την κ. Κανέλλη.

Πάντως ο εισαγγελέας καταδίκασε την ενέργεια του κατηγορούμενου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του. «Ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

«Η πράξη του κατηγορουμένου ήταν απαράδεκτη. ´Έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκροτηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση», τόνισε και συνέχισε:

«Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο, αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη», κατέληξε.