«Προσεύχομαι στο λαό και στο Θεό να μην πέσουμε στο γκρεμό», τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σχολιάζοντας την πορεία της χώρας και τη νέα κυβέρνηση.

«Φοβάμαι τους Ευρωπαίους, δεν φοβάμαι τους Έλληνες. Με κούρασε το άσπρο – μαύρο της αντιπολίτευσης να αρνείται τα πάντα και της συμπολίτευσης να κάνει τα πάντα. Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρξει μια εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων», επισήμανε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Σημείωσε επίσης ότι επιθυμεί συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα δεν είναι κομματικό, είναι εθνικό.

Ερωτώμενος για το τι πρέπει να πει ο κ. Σαμαράς στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απάντησε, «Να στηρίξουν τη λύση της κυβέρνησης της Ελλάδος. Να ζητήσει και χρόνο και χώρο. Δεν γίνεται αλλιώς. Σε 15 μέρες δεν μπορεί κάποιος να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, εκεί χρειάζεται να συνδράμουμε και πρέπει να συνδράμουμε.

«Έχουμε γεμίσει πατριδοκάπηλους, όταν λες για την πατρίδα, πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει και αυτό που πρέπει είναι να πας εκεί και να δώσεις όλες τις δυνάμεις σου. Στο καράβι αυτό δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλη η Ελλάδα και εκεί πρέπει να είναι προσεκτικός ο Τσίπρας, ο Θεός να του δώσει μυαλό», είπε.