«Για πολλοστή φορά, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, τόσο στο ελληνικό, όσο και στο διεθνές κοινό, τον πολιτικό του καιροσκοπισμό», τόνισε το απόγευμα της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και συγκεκριμένα τη δήλωση του ότι θα καταψηφίσει την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

«Σήμερα χρειάστηκε το ντεκόρ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώσει μέσα από μια ανερμάτιστη ομιλία, ότι θα καταψηφίσει την ιστορική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Οικονόμου, «το αντιπολιτευτικό μένος» του κ. Τσίπρα «θέλει μια Ελλάδα αδύναμη και εκτός του δικτύου των διεθνών συμμαχιών, μια Ελλάδα φοβική. Τυφλωμένος από τις εμμονές και το κομματικό του πάθος, δεν μπορεί να διακρίνει ότι η συμφωνία με την Γαλλία είναι πρώτα και πάνω από όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης».

«Ο Ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και θεωρίες, αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις», κατέληξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.