«Από την άνοιξη έχουμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι έρχεται το κύμα της ακρίβειας σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Στις 16 Ιουλίου μάλιστα καλέσαμε την κυβέρνηση να συζητήσουμε στη Βουλή αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που έρχεται να προστεθεί στη δύσκολη συγκυρία της υγειονομικής αλλά και των πολλαπλών κρίσεων που ζούμε αυτή την περίοδο. Όλα επί ματαίω» ανέφερε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, οι κυβερνώντες τη χώρα όφειλαν να έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και κυρίως οφείλουν να δώσουν λύση. Ούτε αρκούν, ούτε αρμόζουν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης πως παρακολουθεί το φαινόμενο. με ανησυχία. Από πλευράς μας καταθέσαμε σήμερα συγκεκριμένη τροπολογία με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Όπως είναι ευνόητο η αύξηση του ενεργειακού κόστους του ρεύματος, φυσικού αερίου και των καυσίμων, δημιουργεί φαύλο κύκλο διαρκών ανατιμήσεων».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη ότι ο άδικος αυτός ειδικός φόρος κατανάλωσης βαρύνει και την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι δεν στέκει η σύγκριση ανόμοιων συνθηκών. «Σήμερα η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στη δίνη των μνημονίων αλλά σε μία περίσταση πολύ καλύτερη από την ερειπωμένη οικονομία και χώρα που παραλάβαμε το 2015 και επιπροσθέτως με αναστολή όλων των περιορισμών από την Ε.Ε. Άρα σήμερα αυτή η πρότασή μας είναι εφικτή

Επίσης βασική μας πρόταση είναι η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των Ελλήνων πολιτών. Είναι μία τάση που ακολουθείται και στην Ευρώπη. Στη Γερμανία οι σοσιαλδημοκράτες αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη με πρόταγμα την αύξηση του βασικού μισθού κατά 24%. Αντ’ αυτού ακούσαμε την αύξηση του 2% στο βασικό μισθό που μάλλον προκάλεσε γέλια στους Έλληνες πολίτες» είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διέσωσε το δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ, η ΝΔ την εκχωρεί άνευ όρων»

Η βουλευτής επεσήμανε επίσης ότι «η κυβέρνηση εν μέσω του κύματος ακρίβειας και της αύξησης του ενεργειακού κόστους αποφάσισε απροειδοποίητα, χωρίς καμία αναφορά Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στην ομιλία του για την οικονομία, την εκχώρηση του βασικού ενεργειακού πυλώνα της χώρας, της ΔΕΗ, στον ιδιωτικό τομέα.

Επειδή ο ελληνικός λαός δεν έχει τη μνήμη του χρυσόψαρου καλό είναι να θυμόμαστε ότι τη χώρα τη βύθισε στα μνημόνια η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Επί τρίτου μνημονίου, με πολύ μεγάλο κόπο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατηρήθηκε ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ και των δικτύων της χώρας. Παρά τις πιέσεις των δανειστών για άνευ όρων εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (θυμάστε όλοι τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ στις προηγούμενες κυβερνήσεις) προς εξυπηρέτηση του χρέους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε και να διασώσει τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας και να μετατρέψει την υποχρέωση των προηγούμενων μνημονίων για ξεπούλημα, σε αξιοποίηση.

Το πρώτο μέλημά μας δε, μετά την έξοδο από τα μνημόνια ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Εν ολίγοις, η ιστορία είναι πολύ πρόσφατη είτε για να ξεχαστεί από τον κόσμο είτε για να διαστρεβλώνεται από τη Νέα Δημοκρατία, όταν στριμώχνεται».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.