Συνδικάτα και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο της Αθήνας για να διατρανώσουν την αντίθεση τους ενάντια στο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση. «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων», ήταν το κεντρικό σύνθημα τους σύνθημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Κατά την άφιξη του στην πλατεία Συντάγματος ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δήλωσε πως «η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα» και όχι «τζόγος».

«Υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση» και «απαιτούμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και «αυξήσεις στις συντάξεις και σε όλες τις κοινωνικές παροχές. Να επανέλθει ο 13ος μισθός, η 13η σύνταξη, η 14η σύνταξη και όλες οι περικοπές που έγιναν όλη την τελευταία δεκαετία. Οργανώνουμε, δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή πάλη, αποφασιστικά από δω και πέρα αλλάζουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς», πρόσθεσε.

Μετά από προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, μπροστά από την εξέδρα που είχε στηθεί στην είσοδο της Πλατείας.

Ομιλίες απηύθυναν η Γιώτα Κίτσου, γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, ανέφερε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.