Σε «μήλον της Έριδος» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργοποίηση του εν αποστρατεία Ναυάρχου για το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη προκαλέσει αναταράξεις και συζητήσεις.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το όνομα του Ευάγγελου Αποστολάκη προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση. Τον Ιανουάριου του 2019, ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την μετακίνηση του κ. Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συγκρίνει κατά την ομιλία του στη Βουλή τον Ευάγγελο Αποστολάκη με τον αντιπρόεδρο της Χούντας στην κυβέρνηση Κόλλια και πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Γρηγόριο Σπαντιδάκη. «Με την εξαίρεση του κ. Χηνοφώτη που όμως πρώτα αποστρατεύθηκε, ύστερα εξελέγη βουλευτής και μετά υπουργοποιήθηκε όχι βέβαια στο υπουργείο άμυνας, ο τελευταίος ήταν ο κ. Σπαντιδάκης που ορκίστηκε αρχηγός του ΓΕΣ την 21η Απριλίου. Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα» είχε πει χαρακτηριστικά.

«[…] Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα όχι απέναντι στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας αλλά στις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί συνέκρινε τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη με τον στρατηγό της Χούντας Γρηγόριο Σπαντιδάκη» του απαντούσε ο Αλέξης Τσιπρας. «Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που προσέφερε  τις υπηρεσίες του στο ελληνικό στράτευμα από το 1976. Η μόνη του σχέση με τον στρατηγό της Χούντας και αυλικό του βασιλιά είναι ότι κατάγονται και οι δύο από το Ρέθυμνο» τόνιζε.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Μες τον πανικό σας δεν καταλάβετε αυτό που είπα κ. Τσίπρα. Δεν ταύτισα τον Ευάγγελο Αποστολάκη με τον στρατηγό της Χούντας Γρηγόρη Σπαντιδάκη. Αυτό που είπα είναι ότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο νόμο να μην εμπλέκεται η πολιτική ηγεσία με τη στρατηγική ηγεσία», ανέφερε σε έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης.

«Μην μου κουνάτε, λοιπόν, το δάχτυλο και μη μου κάνετε μαθήματα δημοκρατίας», κατέληγε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.