Μειώνει τη διαφορά η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Interview, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού, «Βεργίνα TV» της Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Δεκεμβρίου 2014, σε δείγμα 1.005 ατόμων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι: ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΝΔ 24,6%, ΧΑ 5,7%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 5,4 %, ΠΟΤΑΜΙ 4.6%, ΑΝΕΛ 2% και ΔΗΜΑΡ 0,6%.

Επίσης, στο ερώτημα: «Αν είναι καλύτερο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, ή να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές», το 60% των ερωτηθέντων απαντά «η παρούσα Βουλή», το 30% ότι πρέπει «να πάμε στο πρόωρες εκλογές» και το 10% «Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ».

Εξάλλου, στο ερώτημα: «Ποιος κατά την άποψή σας, θα φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε σε πρόωρες εκλογές; Η συμπολίτευση, ή η αντιπολίτευση;», το 56% απαντά η αντιπολίτευση, το 25% η συμπολίτευση και το 19%, Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ.

Ακόμα, στο ερώτημα: «Μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό;» το 40% τάσσεται υπέρ του κ. Σαμαρά, το 26% υπέρ του κ. Τσίπρα, το 30% απαντά «Κανέναν» και το 4% «Άλλον».