Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της αναγνώρισης της νοηματικής γλώσσας και για το πώς τα δικαιώματα των κωφών αλληλοδιαπλέκονται με το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει τον αγώνα για την αναγνώριση και την ολόπλευρη εξασφάλιση της νοηματικής γλώσσας και με τη συνταγματική της αναγνώριση.

«Όμως, η πείρα δείχνει ότι ακόμη και με την αναγνώριση της Νοηματικής Γλώσσας και με νόμο, δεν σταμάτησε η χειροτέρευση της θέσης των κωφών των λαϊκών οικογενειών» πρόσθεσε.

Η αναγνώριση της Νοηματικής Γλώσσας θα αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο, από τη στιγμή που θα εξασφαλιστεί πλήρως η εκπαίδευση όλων των κωφών παιδιών στα πλαίσια ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βάση τις κατακτήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής, που με εξειδικευμένο τρόπο θα απευθύνεται στους κωφούς μαθητές.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε, τέλος, ότι χρειάζεται συντονισμένος αγώνας που να έχει στο επίκεντρο, όχι μόνο το δικαίωμα του κωφού να επικοινωνεί με τη γλώσσα του με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά συνολικά το δικαίωμά του σαν άνθρωπος να έχει μια ζωή με κατοχυρωμένα δικαιώματα, στη δωρεάν υγεία και πρόνοια, στην εκπαίδευση, στη δουλειά, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, και στην ψυχαγωγία.