Τα δικά τους μηνύματα με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στέλνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook για τα δύο χρόνια από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 γράφει: «Δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, δύο χρόνια χωρίς προηγούμενο. Στο μέσον της τετραετίας, το ισοζύγιο θετικό. Και συνεχίζουμε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδεύει την ανάρτηση με μία φωτογραφία του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, δύο χρόνια χωρίς προηγούμενο. Στο μέσον της τετραετίας, το ισοζύγιο θετικό. Και συνεχίζουμε. Kyriakos Mitsotakis ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #me_ton_kyriako

Posted by Νίκος Παναγιωτόπουλος on Wednesday, July 7, 2021

Μηταράκης: Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, έγιναν πολλά

Στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα δύο χρόνια της διακυβέρνησής της αναφέρεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

«Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, έγιναν πολλά. Καταρχήν, αντιμετωπίσαμε πολλαπλές προκλήσεις. Βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς προκλήσεις στα εθνικά μας θέματα και στο μεταναστευτικό», σημειώνει ο κ. Μηταράκης. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό εκτιμά ότι «δύο χρόνια μετά η μεταναστευτική κρίση είναι παρελθόν. Έχουμε ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού, έχουμε ελέγξει και διατηρήσει σταθερά μειωμένες τις μεταναστευτικές ροές, μειώνουμε συνεχώς τις επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες. Ενδεικτικά, στα νησιά, το τελευταίο δωδεκάμηνο η μείωση των μεταναστευτικών ροών είναι της τάξης του -96%. Η αποσυμφόρηση έγινε πράξη». Και προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε την αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Δεν θα γυρίσουμε πίσω στη μεταναστευτική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιχειρώντας έναν απολογισμό και για τη Χίο, ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «αντιμετωπίσαμε την πανδημία. Ενισχύσαμε υγειονομικά το νησί μας, ενισχύσαμε με κλίνες ΜΕΘ το νοσοκομείο μας, ξεκινήσαμε εμβολιασμούς και για τους διαμένοντες στις δομές. Εμβολιάσαμε κατά προτεραιότητα τις Οινούσσες και τα Ψαρά. Και το μεταναστευτικό πλέον δεν είναι το ζητούμενο για τη Χίο. Πρέπει να δούμε μπροστά, το μέλλον του νησιού!»,

Τέλος, παραθέτει μια σειρά έργων που έχουν ξεκινήσει στη Χίο τα τελευταία δύο χρόνια, «μεγάλα έργα που είχαν επί σειρά ετών “λιμνάσει”, έργα που είχαν εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, έργα πνοής για την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου, στην ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου και την επισκευή του υφιστάμενου Πρωτοδικείου, στη μονιμοποίηση του νησιωτικού ΦΠΑ και στην ενίσχυση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού με περισσότερους σπουδαστές.

Φίλες και Φίλοι,Συμπληρώνονται, σήμερα, 2 χρόνια από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου που οδήγησαν στη συγκρότηση…

Posted by Νότης Μηταράκης on Wednesday, July 7, 2021