Ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, στις 12:30, από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη.

Η συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τη συνέντευξη θα συντονίσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης, είπε ότι θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.