«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κοινωνικά και κοινοβουλευτικά απομονωμένη, νομοθέτησε χθες την εξαθλίωση των εργαζομένων και την εργοδοτική αγριότητα» τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Open.

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε υπέρ στα μισά άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου και αν αυτό κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης αποτελεί όντως «ρεσιτάλ υποκρισίας» η βουλευτής απάντησε πως «αναφορικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία θυμίζω ότι έχουν υπάρξει νομοσχέδια τα οποία έχουν καταψηφιστεί λόγω μίας και μόνο αρνητικής διάταξης που όμως ήταν καθοριστική. Στο προκείμενο νομοσχέδιο καταψηφίστηκαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση όλες οι αρνητικές διατάξεις που νομοθετούν την άνευ προηγουμένου οπισθοδρόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε επί της αρχής και επί του συνόλου. Ψηφίσαμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες που έχει καθυστερήσει η χώρα μας να ενσωματώσει. Τι έκανε λοιπόν η κυβέρνηση; Βάζοντας μέσα στο νομοσχέδιο τις ευρωπαϊκές οδηγίες -γιατί θα μπορούσαν να αποτελούν ένα διαφορετικό νομοσχέδιο – προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι».

Σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, «οποιοδήποτε επικοινωνιακό περιτύλιγμα κι αν χρησιμοποιούν, η αλήθεια δεν κρύβεται και ειδικά όταν ακουμπά το κάθε σπίτι, την κάθε οικογένεια και τον κάθε εργαζόμενο και ιδιαίτερα τη νέα γενιά της οποίας το μέλλον καταληστεύεται. Όσο για τα περί “νόμου- μοντέλου” που λέει ο κ. Χατζηδάκης είναι κάτι που συμμερίζεται μόνον ο ίδιος, ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία στα πλαίσια μίας σκληρά αντικοινωνικής, νεοφιλελεύθερης «αριστείας».

Το στέλεχος της αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση ΝΔ χτες νομοθέτησε την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Μετά από όλη αυτή τη συζήτηση που έχει γίνει στην κοινωνία, τις έντονες αντιδράσεις πολιτών, φορέων και σύσσωμης της αντιπολίτευσης είδαμε πόσο ευρεία αντανάκλαση στην κοινωνία έχουν οι αρνητικές επιπτώσεις του συγκεκριμένου νόμου, μετά από διεξοδική συζήτηση από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη βουλή που κατέδειξε όλα τα μελανά σημεία του, συνεχίζει η κυβέρνηση ΝΔ να βαφτίζει το ψάρι κρέας. Ας κατανοήσει ότι δεν απευθύνεται ούτε σε λωτοφάγους ούτε σε ανοήτους. Η Νέα Δημοκρατία έκανε χτες ό,τι δεν τόλμησε καμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση: Θέσπισε την απλήρωτη εργασία και άφησε τον εργαζόμενο μόνο του απέναντι στον εργοδότη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.