Κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, έθεσε το θέμα της διαφάνειας των οικονομικών των κομμάτων ως θέμα δημοκρατίας, αλλά και συμμετοχής στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο κ. Βούτσης επανάφερε στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα του δανεισμού των κομμάτων, τονίζοντας πως είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα η ρύθμιση και η διευθέτηση της αποπληρωμής των χρεών των κομμάτων του Κοινοβουλίου που έχει ανακύψει και μάλιστα μέσα σε συνθήκες κρίσης.

«Δεν θα υποκαταστήσω τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ήθελε να θέσει το ζήτημα αυτό και δεν ήρθε για να απαντήσει ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή, στην ανάπτυξη αυτής της ερώτησης. Θα επισημάνω, βεβαίως, ότι ήταν λάθος και πρόκληση ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κοινολογήσει, να δημοσιοποιήσει αυτό το κορυφαίο ζήτημα γιατί αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια», σημείωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνέχεια τόνισε: «Καλώ, όμως, όλα τα κόμματα και βεβαίως και το κυβερνών κόμμα να φέρουν στην Ολομέλεια και να υπερψηφίσουμε όλοι/ες μαζί την πρόταση νόμου που κατετέθη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ή και άλλες προτάσεις ή προσεγγίσεις, εάν υπάρχουν από τα άλλα κόμματα έτσι, ώστε διαφανώς και βλέποντας προς το μέλλον να γνωρίζει η κοινωνία που τώρα υφίσταται ό,τι υφίσταται -και όχι μόνο από τον πτωχευτικό αλλά και από τις δύο κρίσεις που έχουν οδηγήσει σε πολλαπλές φτωχοποιήσεις- το πώς τα πολιτικά κόμματα και δη τα κυβερνητικά χειρίζονται, διαχειρίζονται ή δεν χειρίζονται και υπονομεύουν τη γενικότερη εθνική προσπάθεια πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της οικονομίας μέσω των απλήρωτων δανείων».