Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Έλενας Κουντουρά. Παράλληλα προτείνουν τη ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις, ανεξάρτητα από το ποσό του χρέους.

Η κ.Κουντουρά σε δήλωσή της ανέφερε ότι η κυβέρνηση «για άλλη μια φορά νομοθετεί για λίγους» και εκτιμά ότι «η τροπολογία σχετικά με τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο αφήνει εκτός ρύθμισης σχεδόν το σύνολο των οφειλετών, αφού μπαίνει πλαφόν στα 15.000 ευρώ και με την προϋπόθεση να είναι φορολογικά ενήμεροι».

Η Έλενα Κουντουρά παραπέμπει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ο οποίος -σύμφωνα με την ίδια- «με τις επτά προϋποθέσεις που απαιτούσε εξυπηρέτησε μόνο το 3% των οφειλετών. Όπως επίσης το επίδομα ανεργίας που δόθηκε στους ελεύθερους επαγγελματίες και με τα προαπαιτούμενα που έθετε δεν το έλαβε κανείς».

«Για να μπορέσουν όλοι να εξοφλήσουν τις όφειλες τους» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν «τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, σε 100 δόσεις ανεξαρτήτως ποσού».