Στην αυριανή ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid που δείχνει την ετοιμότητα της Ελλάδας για ένα πιο ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό ψηφιακό εργαλείο, το οποίο σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, προκαλεί αισιοδοξία για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι αναφέρθηκε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων, επισημαίνοντας ότι τα Υπουργικά Συμβούλια δεν δρομολογούν μόνο καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά αυτές και να υλοποιούνται εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Μητσοτάκης σε υπουργικό: Υλοποιείται η ομάδα φύλαξης των πανεπιστημίων

«Η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα, για το οποίο είπε ότι: «Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία».

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον μεταρρυθμιστικό και προωθητικό χαρακτήρα της σημερινής ατζέντας του υπουργικού και συμπλήρωσε: «Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή. Και γι’ αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.