Στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, σε μια κίνηση, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτικού χαρακτήρα, μετά και την εκπεφρασμένη διάθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, σήμερα από την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε ότι θα περιοδεύσει στον νομό Έβρου «πανδημίας θελούσης» στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επικοινωνήσει το όραμά του «να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο άλλος πόλος εξουσίας», προς αποφυγήν, όπως δήλωσε του κινδύνου «αν κάποτε αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, σε οποιεσδήποτε εκλογές να ξανάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ…», σημειώνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε.

Επέστησε την προσοχή τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, για τη λήψη μέτρων προς αποφυγή του κινδύνου η απερήμωση, που -όπως είπε- διαπίστωσε ότι υπάρχει στον νομό Έβρου, να είναι σε βάρος του εθνικού θέματος αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ εξήρε τη στάση της Ελλάδας στο πεδίο της δημόσιας διπλωματίας, απέναντι στην «προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα εκμεταλλευόμενη την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα». Δήλωσε ότι μένει να δούμε αν ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου αντιλαμβάνεται την επίσκεψη στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και της καλής γειτονίας ή αν ήρθε για να πάρει ρεβάνς.