Σε εκδήλωση όπου θα παρουσιάσει το εμβληματικό για την Κρήτη έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα θα παραστεί ο πρωθυπουργός το Σάββατο, καθώς θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για την πορεία του μεγάλου αυτού έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως επισημαίνουν από το Μαξίμου, πρόκειται για ένα έργο που βάλτωνε επί χρόνια και κατάφερε να «ξεκολλήσει» και να μπει σε τροχιά υλοποίησης χάρη στην επιμονή των αρμόδιων κρατικών παραγόντων. Για το λόγο αυτό παρόντες στην εκδήλωση -σύμφωνα με πληροφορίες- θα είναι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο γενικός γραμματέας υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Η χρηματοδότηση του έργου

Το γεγονός ότι ο ΒΟΑΚ θα χρηματοδοτηθεί (το σκέλος της δημόσιας συμμετοχής) από το Ταμείο Ανάκαμψης διασφαλίζει τη συνολική υλοποίησή του. Πλέον με τα 427 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν για την κατασκευή του δρομολογείται η ολοκλήρωσή του, κάτι που μεταφράζεται ως σημαντική επιτυχία για το υπουργείο και την κυβέρνηση. Από αυτά, περί τα 200 εκατ. ευρώ θα πάνε στο τμήμα της παραχώρησης (Χανιά-Χερσόνησος), 90 εκατ. ευρώ στο ΣΔΙΤ (Χερσόνησος-Νεάπολη), ενώ τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει και το τμήμα Νεάπολη- Άγιος Νικόλαος, το τρίτο τμήμα του άξονα.

Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Το Σάββατο στις 29 Μαΐου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Για τον λόγο αυτό στον Αργουλιδέ, όπου έχει ταφεί, θα τελεστεί την Κυριακή σε στενό οικογενειακό κύκλο τρισάγιο στη μνήμη του παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.