«Εδώ και ενάμιση χρόνο το έγκλημα αναβαθμίζει τη δράση του και σε αυτό έχει ευθύνες η κυβέρνηση» δηλώνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο στυγερό έγκλημα που έγινε στα Γλυκά Νερά.

«Είναι ένα έγκλημα ειδεχθές και βάρβαρο, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα» όπως τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, προσθέτοντας ότι «προφανώς το έγκλημα και υπήρχε και υπάρχει, το ζητούμενο είναι ποια πολιτική ακολουθεί το υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ απέναντι σε αυτό και κατά πόσο οι υπουργοί σήμερα αφήνουν την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλειά της που κυρίως είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος. Βλέπουμε ότι το βάρος από την πλευρά της κυβέρνησης έχει πέσει στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, έχουν προσληφθεί πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών για να ενισχύσουν τις ομάδες που αντιμετωπίζουν ακριβώς αυτό και όμως σοβαρές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ παραμένουν υποστελεχωμένες. Παράλληλα είδαμε ότι δεν υπάρχει και αύξηση στον αριθμό των εισακτέων στις σχολές τις αστυνομίας. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική που ούτε συμβαδίζει με την ενίσχυση του έργου της αστυνομίας στην πάταξη του εγκλήματος  ούτε με την ενίσχυση του αστυνομικού σώματος με ανάλογα εκπαιδευμένο δυναμικό» όπως είπε.

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση αμήχανη πλέον και επικοινωνιακά «απίθανη» στον τρόπο με τον οποίο προχωρά σε μία ακόμη αντιμεταρρύθμιση, αυτή τη φορά στα εργασιακά, προσπαθεί να υπερασπιστεί  ένα  πρωτοφανές και ανήθικο πλήγμα απέναντι στους εργαζόμενους. Πρόκειται για βαθιά οπισθοδρομικό νομοσχέδιο που προβληματίζει εντός και εκτός Ελλάδας. Πλήττει ευθέως την καρδιά του συντάγματος, νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία, νομιμοποιεί τη μη επαναπρόσληψη και τη μη αποζημίωση. σε παράνομη απόλυση. Δίνει δε τη δυνατότητα στους εργοδότες για εκατομμύρια υπερωριών ενόσω καλπάζει η ανεργία και φέρνει τον εργαζόμενο για πρώτη φορά στη θέση να διαπραγματεύεται ατομικά με τον εργοδότη. Αυτό δεν έχει τολμήσει να το κάνει καμία κυβέρνηση ως σήμερα! Εδώ πρόκειται  για μία τεράστια ανατροπή στα εργασιακά. Για ένα ευθύ και ανήθικο πλήγμα απέναντι στους εργαζόμενους. Αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ τον βρίσκει απέναντι, όπως απέναντι στέκεται όλη η αντιπολίτευση αλλά κυρίως  απέναντι βρίσκει την κοινωνία».

Τέλος, χαρακτήρισε «βαθύτατα συντηρητικό» το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας, το οποίο «δημιουργεί μεγάλες κοινωνικές αναταραχές. Για ποιο λόγο  φέρνει τώρα η κυβέρνηση ένα τόσο συντηρητικό νομοθέτημα που αλλάζει άρδην το δικαιϊκό σύστημα χωρίς να του δοθεί καθόλου χώρος στο δημόσιο διάλογο; Τα τελευταία σαράντα χρόνια το νομικό πλαίσιο της χώρας αντιμετώπισε ικανοποιητικά τα ζητήματα των δικαιωμάτων του παιδιού. Ενδεχομένως να χρειάζεται αλλαγές και βελτιώσεις. Όμως οι ανάγκες αυτές καθόλου δεν ικανοποιούνται από την παρούσα πρόταση νόμου. Σήμερα το σύστημα γίνεται γονεοκεντρικό. Γιατί αλήθεια τόσο εσπευσμένες, γιατί τόσο οριζόντιες αλλαγές χωρίς διάλογο; Ο κ. Τσιάρας δεν έλαβε υπόψιν ούτε το πόρισμα της επιτροπής που οι ίδιοι συνέστησαν και το φέρνει στη βουλή μη έχοντας μιλήσει ούτε με τους δικούς του βουλευτές προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.