Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στη Γενεύη με φόντο το Κυπριακό. Στο πλαίσιο αυτό, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

Προηγήθηκε στην ελβετική πόλη η συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή της η Κυπριακή Προεδρία, στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος, ο νομικός σύμβουλος στη διαπραγματευτική ομάδα, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Ανδριανός Κυριακίδης μέλος του Γραφείου του διαπραγματευτή, καθώς και ο Παντελής Παντελίδης, μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από πλευράς Ηνωμένων Εθνών στη συνάντηση παρακάθισαν η ειδική σύμβουλος του για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, η βοηθός γ.γ. των ΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, η ειδική αντιπρόσωπος του κ. Γκουτέρες στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΗΕ.

Η συνάντηση διήρκησε μια ώρα και 45 λεπτά.

Επίσης, στο περιθώριο της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε προηγουμένως με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκάιρ Πέντερσεν.

«Συζητήσαμε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στο έργο του Ειδικού Απεσταλμένου και τις προσπάθειες του ΟΗΕ, στη βάση της Απόφασης 2254 ΣΑ του ΟΗΕ, για τις εξελίξεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή», έγραψε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αργότερα απόψε θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει τα μέλη του, που τον συνοδεύουν στη Γενεύη, για τις συναντήσεις του.

Αύριο, 28 Απριλίου, θα γίνουν διμερείς συναντήσεις των μερών με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με την ολομέλεια των συμμετεχόντων στη διάσκεψη, στο κτίριο του ΟΗΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.