Στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης από Δευτέρα 3 Μαΐου αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε, σε συνέντευξη στο Mega, πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα που αφορούν στην κυκλοφορία, όταν από 3 Μαΐου, η εστίαση θα κλείνει στις 23:00 το βράδυ την ίδια ώρα που ξεκινάει και η απαγόρευση κυκλοφορίας και τι θα γίνει αν κάποιος είναι στον δρόμο στις 23:15.

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε πως τα μέτρα θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται να εξαντληθεί η αυστηρότητα σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Σημείωσε ακόμα ότι από 3 Μαΐου είναι προτιμότερο να λειτουργεί κανείς με κανόνες παρά να αποφεύγει με κανόνες, ενώ κάλεσε πελάτες και καταστηματάρχες να προσαρμοστούν στο θέμα του ωραρίου.

«Από 3 Μαΐου και στη συνέχεια από τις 10 Μαΐου σημασία έχει να θυμηθούμε πώς τα καταφέραμε πέρυσι τον Απρίλη» προκρίνοντας την ατομική ευθύνη. Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα μέτρα προστασίας θα μας συνοδεύουν για καιρό ακόμα.