Έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens, τον Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, εξετάζουν εδώ και λίγη ώρα τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ταξίδεψαν για τρίτη φορά στο Μόναχο.

Ο Μ. Κουτσενρόιτερ, που είχε διατελέσει από το 2001 μέχρι το 2006 επικεφαλής του τομέα τηλεπικοινωνιών στα κεντρικά της Siemens, είχε επιβαρύνει κατά τις ανακρίσεις του στο παρελθόν στην εισαγγελία του Μονάχου τον πρώην επικεφαλής της Siemens-Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον οποίο «φωτογράφισε» ως διακινητή «πολιτικού χρήματος» στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2004 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και πρόστιμο 60.000 ευρώ, μόνο για την κατηγορία της απιστίας εις βάρος της Siemens, ενώ ανεστάλη η δίωξή του για την κατηγορία της συνέργειας σε δωροδοκία.

Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές Βάσω Τσόνογλου (ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντίνο Τζαβάρα (ΝΔ) και Αθανάσιο Παφίλη (ΚΚΕ).

Η εξέταση γίνεται στην Εισαγγελία Ι του Μονάχου με τη διαδικασία της ανάγνωσης των 30 και πλέον γραπτών ερωτημάτων από την εφέτη εισαγγελέα Μπόμλερ-Χεσλ, που είχε έχει χειριστεί τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens.