Το νομοσχέδιο με τις διατάξεις απλούστευσης των διαδικασιών άσκησης οικονομικής δραστηριότητας εξασφάλισε το βράδυ της Πέμπτης (15/04) ευρεία πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Κλείνοντας τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή πολλών ανθρώπων.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε τους απλούς ανθρώπους που προσέρχονται για κάποια συναλλαγή τους με το Δημόσιο στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα και να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή τους ευκολότερη. Εμείς ονειρευόμαστε ένα κράτος που ο πολίτης θα βρίσκει γρήγορα το δίκιο του στο ελληνικό κράτος, δεν θα ταλαιπωρείται θα γίνονται όλα ηλεκτρονικά, με διαφάνεια και με όση το δυνατό λιγότερη γραφειοκρατία», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «κάθε γραφειοκρατικό στάδιο που είναι πολυτέλεια και μπορεί να καταργηθεί, θα καταργηθεί».

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, σημειώνοντας ότι το εξειδικευμένο ηλεκτρονικό σύστημα που δημιουργήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρακολουθεί και την πορεία έκδοσης της δευτερογενούς νομοθεσίας.

Τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί είναι «σφιχτά» και εντός αυτών των προθεσμιών οφείλουν να κινούνται τα υπουργεία, τα οποία στην περίπτωση που καθυστερήσουν, δέχονται αυτομάτως και τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.