Για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, τοποθετήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Μιλώντας στο Mega, είπε πως δεν θέλει να συνδέσει την επίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ανέφερε πως άνθρωποι οι οποίοι εμφορούνται από πολύ φιλικά συναισθήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον έχουν στοχοποιήσει τονίζοντας ότι «σίγουρα αυτό είχε συμβολή στην εικόνα που διαμόρφωσαν δύο άνθρωποι που ήρθαν χθες κι έκαναν επίθεση στο σπίτι μου».

Σχολιάζοντας την επίθεση είπε πως «οι μηχανισμοί ήταν σίγουρα εμπρηστικοί. Η επίθεση σίγουρα είναι τρομοκρατική με την έννοια ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει έναν εκλεγμένο βουλευτή, και να τον κάνει να σταματήσει να εκφράζεται με παρρησία και θάρρος. Επίσης είναι δολοφονίκη γιατί όταν βάζεις έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα αυτοκίνητο που έχει εγκατάσταση γκαζιού και σπεύδουν να τη σβήσουν οι γείτονες και υπάρχουν παιδιά στην περιοχή, 2 ανήλικα κορίτσια, σε περίπτωση που εκραγεί σκοτώνεις κόσμο», συμπλήρωσε.

«Οι θρασύδειλοι κι άνανδροι εκτελεστές δεν χτυπούν μόνο τους πολιτικούς τους αντιπάλους, χτυπούν πλέον και τις οικογένειές μας. Η αναβάθμιση της απειλής σε βία και της βίας σε μιας τυφλή προσέγγιση που περιλαμβάνει οικείους είναι εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΝΔ που κάνει λόγο για «υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου», ο κ. Μπογδάνος ανέφερε: «Υπάρχει ένας συγκεκριμένος ιδεολογικός χώρος που έχει υποστηρίξει μια ασύδοτη ανομία και θεωρεί ότι οι νόμοι που θα έπρεπε να ισχύουν για όλους χωρίς εξαίρεση, δεν αφορούν τους συγκεκριμένους».

«Δεν θα υιοθετήσω οποιαδήποτε γνώμη για το τι αφορά στην ταυτότητα του χθεσινού χτυπήματος, περιμένω την ελληνική αστυνομία», πρόσθεσε.

«Δεν θα αποδώσω σχέση των χθεσινών δραστων με κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα, θα εκδληλώσω όμως την απογοήτευσή μου γιατί ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε, αλλά μας είχε συνηθίσει σε λογοτεχνικά δοκίμια, όπως για την υπεράσπιση του Κουφοντίνα. Έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνε τις αποφάσεις του και διαμορφώνει την πρότασή του για έναν πολιτικό χώρο», πρόσθεσε.

«Δεν μου είναι καθόλου πειστική η πρόταση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με αξιώσεις στον κεντρώο χώρο. Υπάρχουν διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές της ακροαριστερής βίας. Υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. 14 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό δεν το συνδέω με τη χθεσινή επίθεση εναντίον μου, έχουν επωνύμως ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα» σημείωσε ο βουλευτής.

Και πρόσθεσε ότι «άνθρωποι οι οποίοι εμφορούνται από πολύ φιλικά συναισθήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ή έχουν σχέση με αυτόν, με έχουν στοχοποιήσει με έναν οργανωμένο, συντονισμένο τρόπο και μέσα από σκοτεινά ανώνυμα ή ψευδώνυμα προφίλ στον ασύδοτο χώρου του διαδίκτυου που μέσω των social media γίνεται κράτος εν κράτει και σίγουρα αυτό είχε συμβολή στην εικόνα που διαμόρφωσαν δύο άνθρωποι που ήρθαν χθες κι έκαναν επίθεση στο σπίτι μου», τόνισε κλείνοντας.