Κυριάκος Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρας; Ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας; Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε για λογαριασμό του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Mega η εταιρεία Metron Analysis σε δείγμα 1.205 ατόμων.

Συγκεκριμένα, το 45% των ερωτηθέντων απάντησαν πως καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2%, η Φώφη Γεννηματά με 2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2%.

Μεγάλο ποσοστό έχει συγκεντρώσει και η απάντηση «κανένας» καθώς το 23% των ερωτηθέντων δεν θέλησε να αναφέρει κάποιο όνομα στην απάντηση του.

Και δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Αναλυτικά, στην πρώτη θέση με ποσοστό 59% βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 41% ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 26 % και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.