Ευθεία επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα της δευτερολογίας του, παρότι – όπως είπε – έκανε έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς να μην ανέβουν οι τόνοι και να εκπέμψει το κοινοβούλιο μία εικόνα συναίσθηση της κατάστασης.

Για Βαρουφάκη

Δεν ήταν ούτε εικόνα, ούτε λεξιλόγιο αυτό. Να αναλογιστείτε την κατάσταση που φέρατε στις τράπεζες. Δεν θυμάμαι ευαισθησία όταν λέγατε «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» και έκλαιγαν πολίτες έξω από τα ΑΤΜ. Καλό είναι να έχουν αίσθηση των πολιτικών μας ευθυνών και ειδικά εσάς σας βαραίνουν πολλές τέτοιες ευθύνες.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε πλέον ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός

Πριν καν ανεβείτε στο βήμα έχετε ήδη διανείμει το κείμενο στους δημοσιογράφους. Την ομιλία που θα εκφωνήσετε απαντώντας σε αυτά που έχω πει. Ξεκινήσατε και είπατε για το πόσο αυτάρεσκος και αυταρχικός ήμουν στην ομιλία μου. Α

υτά τα γράψατε πριν με ακούσετε. Ασχολήθηκα λίγο με την αντιπολίτευση και με εσάς προσωπικά και πολύ με το να απαντήσω σε ερωτήματα πολιτών. Δεν μπορώ να μην ασχοληθώ με μία αντιπαράθεση σχετικά με μία αναφοράς σας σχετικά με το πόσες ΜΕΘ λειτουργούν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Εσείς είπατε 9. Η δική μας ενημέρωση είναι ότι λειτουργούν όλες, σύμφωνα με τον Διοικητή.

Και μετά, ο απών κος Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του προέδρου της βουλής, κατά ημών δηλαδή. Τότε ή η πληροφόρηση δεν είναι ακριβής, οπότε θα απομακρυνθεί ο Διοικητής ή ο κος Πολάκης λέει ψέματα και πρέπει να απομακρυνθεί.

Ο Πολακισμός είναι ένα μείγμα αλαζονίας, ψεμάτων, ψευτομαγκιάς. Τέτοια χαρακτηριστικά διέκρινα και στη δική σας ομιλία. Ο κος Πολάκης ήταν απών αλλά το πνεύμα του εκφράστηκε και μέσα από τα δικά σας λεγόμενα.

Έχετε ψευδαίσθηση ότι έχετε πολιτικό κεφάλαιο να καταναλώσετε. Είστε πλέον ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός. Όσο πιο δύσκολα είναι τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, τόσο αποκαλύπτεται και η ρηχότητα των θέσεών σας.

Για στατιστικά στοιχεία θανάτων

Είπατε ότι στο δεύτερο κύμα σε επίπεδο θανάτων τα έχουμε πάει χάλια. Υπάρχει δυστυχώς μία σκληρή στατιστική που είναι αδυσώπητη. Και είναι δυστυχώς αριθμός θανάτων ανά εκατομμύρια πληθυσμού.

Σε ένα 24ωρο είχαμε 43 θανάτους στην Ελλάδα,  82 στην Πορτογαλία, στο 345 Βέλγιο. Σταματήστε να σπεκουλάρετε πάνω σε αυτούς τους αριθμούς. Δεν έχετε δικαίωμα να αμφισβητείτε τα επίσημα δεδομένα έτσι όπως παρουσιάζονται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πρόληψης λοιμώξεων.

Το ίδιο ισχύει και για τα τεστ. Ήμασταν η πρώτη χώρα που προμηθεύτηκε αξιόπιστα rapid test. Και έχουμε παραγγείλει άλλα 2 εκατομμύρια για να κάνουμε τυχαίες δειγματοληψίες.

Όταν οι ίδιοι οι γιατροί που δουλεύουν στις εντατικές, έρχονται και λένε ότι αυτά που έγιναν, είναι αυτά που ζητούσαμε χρόνια να γίνουν και δεν γίνονταν; Πράγματι μέσα στην κρίση αναγκαστήκαμε να κάνουμε πράγματα, που ίσως σε άλλες συνθήκες θα κάναμε σε περισσότερο χρόνο.

Για τα ΜΜΜ

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να προσθέσουμε λεωφορεία στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που παραλάβαμε. Ειδικά, ΟΑΣΘ διαλυμένο – οι παράνομοι διαγωνισμοί που είχατε ετοιμάσει προφανώς δεν φαντάζομαι ότι θέλετε να προχωρήσουν και να παρανομήσουμε.

Υπάρχουν πολλές μελέτες που λένε ότι τα ΜΜΜ δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού.  Είναι υποχρέωσή μας και δέσμευσή μας και προχωράνε οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις.

Αν πράγματι το έργο σας ήταν τόσο επιτυχημένο, φαντάζομαι ότι θα το αναδεικνύατε. Στον απολογισμό του έργου σας δεν υπάρχει ούτε πρόταση για ΜΜΜ και εντατικές. Δεν υπάρχει ούτε λέξη, γιατί πολύ απλά δεν κάνατε απολύτως τίποτα.

Για πορεία Πολυτεχνείου

Αντιπαρέρχομαι όλες αυτές τις σαχλαμάρες που είπε ο κος Βαρουφάκης, ότι το Πολυτεχνείο είναι δήθεν ταυτισμένο με το ακροδεξιό μας DNA. Πάλι θα μας πείτε ότι μόνο αριστεροί ήταν στο Πολυτεχνείο; Απλά κάποιοι δεν έχτισαν καριέρα στο Πολυτεχνείο.

Άντε να τελειώνουμε με αυτά τα πολιτικά άβατα. Αρκετά πια. Χρησιμοποιήσατε τον όρο: Υπεύθυνη ανυπακοή. Δεν είστε ο Γκάντι που μίλησε για αυτά.

Υπάρχει πράγματι αυτή η έννοια, μόνο που χρησιμοποιήθηκε σε ανελεύθερα καθεστώτα. Εδώ οι νόμοι ισχύουν για όλους και ενημερώνω ότι ισχύουν και για το ΚΚΕ και για τον κο Βαρουφάκη.