Με έναν «επίσημο» υποψήφιο, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο κι έναν αντάρτη, τον Νικήτα Κακλαμάνη, το φιλελεύθερο στρατόπεδο όχι μόνο διασπάστηκε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ενωμένο τα ανοίγματα εκείνα που στις προηγούμενες αναμετρήσεις έδιναν νίκη ή έστω συμμετοχή στον β’ γύρο. Με ιδιαίτερη πικρία το επισήμανε άλλωστε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, στην δήλωση του.

Ας σημειωθεί ότι ο μηχανισμός της ΝΔ είχε εντοπίσει πολύ νωρίς ότι η υποψηφιότητα Κακλαμάνη θα ήταν τελικά καθοριστική, καθώς σε όλες τις μετρήσεις ενώ δεν υπήρχε μετακίνηση ψηφοφόρων της Ν Δ προς υποψηφίους στηριζόμενος από άλλες πολιτικές δυνάμεις ,ο διχασμός τους ήταν εμφανής και το σημαντικότερο, ωθούσε ένα μεγάλο ποσοστό στην αποχή. Οι όποιες κινήσεις έγιναν να πειστεί ο κ. Κακλαμάνης «να μη σαμποτάρει» την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου, έπεσαν στο κενό ακόμα κι όταν όλες οι ενδείξεις βεβαίωναν ότι τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει θα είναι μονοψήφια.

Στην Συγγρού μιλούν ακόμα για «πείσμα του Νικήτα» μακρά και πέρα από πολιτικές λογικές. Τελικά η ΝΔ έμεινε έξω από τον β’ γύρο με ποσοστά πολύ μικρότερα των πραγματικών δυνάμεων της στον Δήμο Αθηναίων. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος συγκέντρωσε ποσοστό γύρω στο 17% και ο Νικήτας Κακλαμάνης γύρω στο 7% ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό για έναν πρώην δήμαρχο Αθηναίων και βουλευτή της Α´ Αθηνών.