Τον Φάρο Τυφλών στην Καλλιθέα, επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και αργότερα πραγματοποίησε περιοδεία μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «Ανοιχτής Πόλης» στο Κουκάκι.

Ξεναγήθηκε στο Μουσείο Αφής και στο μηχανουργείο, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και την παραγωγική διαδικασία. Βασικά είδη καθαριότητας, όπως σκούπες, που προμηθεύεται ο δήμος Αθηναίων κατασκευάζονται εκεί από τυφλούς. «Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι παραγγελίες έχουν μειωθεί και υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σακελλαρίδης. Τόνισε, επίσης, πως τέτοιες πρωτοβουλίες και ιδρύματα που φροντίζουν για την κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία πρέπει να ενισχυθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα με τον δήμο Αθηναίων.

Τον κ. Σακελλαρίδη συνόδεψαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αλθίνα Αγγελοπούλου και Λάζαρος Τεντόμας, τυφλός ο ίδιος και εκπαιδευτικός στην ειδική αγωγή.

Στο Κουκάκι, ο κ. Σακελλαρίδης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν με καταστηματάρχες στις οδούς Βεΐκου και Δημητρακοπούλου και κατοίκους της περιοχής για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας της γειτονιάς.

Το γεγονός αυτό φαίνεται από τα πάρα πολλά κλειστά μαγαζιά στη σειρά και τα λουκέτα που έχουν μπει, υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Οι Κουκακιώτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα πολύ υψηλά δημοτικά τέλη, είπαν δε ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι ελλιπείς, όπως άλλωστε και ο ηλεκτροφωτισμός και οι χώροι πρασίνου, όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.