«Προέρχομαι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά δεν έχω υπάρξει ποτέ κομματάρχης», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

«Δεν περιμένω να ζήσω την οικογένειά μου από την πολιτική, όπως και δεν πρόκειται να ερωτευτώ την καρέκλα του δημάρχου. Η πολιτική για μένα, παρά την κινητικότητα των ημερών, εξακολουθεί να είναι μία ρομαντική ιστορία προσφοράς προς τους συμπολίτες μου», τονίζει.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», καλεί τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος, όπως λέει, «δεν γνωρίζει τι σημαίνει μεροκάματο και τα μόνα του ένσημα είναι αυτά που κόλλησε από νέος στο κόμμα του, να απολογηθεί».

Εκφράζει τη φιλοδοξία του να καταστεί ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και της Ευρώπης, Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο καθώς «υπάρχουν μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν πως αν επιστρέψει η παραγωγική δραστηριότητα που σχετίζεται με τη ναυτιλία θα δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μιλάμε για την ανάγκη ο Πειραιάς να γίνει κέντρο υποδοχής της κρουαζιέρας και οι τουρίστες να μην τον βλέπουν ως πέρασμα αλλά ως προορισμό».

Ο κ. Μώραλης εμφανίζεται βέβαιος πως θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο και ήδη επεξεργάζεται με τους συνεργάτες του το σχέδιο των πρώτων εκατό ημερών στον Δήμο Πειραιά.