Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού έγινε δεκτό -κατά πλειοψηφία- από τη Βουλή.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Νωρίτερα, οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς που είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους χαρακτήρισαν σημαντική τη δωρεά του Ιδρύματος που θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ έμφαση δόθηκε και στις άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έντονη κριτική άσκησε η αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά τις άλλες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου και κυρίως για τα κριτήρια προσλήψεων προσωπικού στις ΜΕΘ, ζητώντας μόνιμες θέσεις για τη στελέχωσή τους, καθώς και για τις αλλαγές στην Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.