Μία νέα κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε με αφορμή το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης Αυγής.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, έχοντας στο επίκεντρο τους Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, κάτι που από την Πειραιώς δεν άφησαν αναπάντητο.

«Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η Νέα Δημοκρατία το πρωτοσέλιδο της Αυγής, κάνοντας λόγο για «δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής».

Και συνεχίζει η Πειραιώς σημειώνοντας: «Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

«Μην παραχαράσσετε την ιστορία»

Άμεση ήταν η απάντηση της Αυγής στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το επίμαχο πρωτοσέλιδό της.

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για συνύπαρξη «με την ΧΑ στα συλλαλητήρια του μίσους για το Μακεδονικό, και στα όργια βίας από τα οποία συνοδεύτηκαν, καθώς και στις ρατσιστικές κινητοποιήσεις κατά των προσφύγων», υπογραμμίζοντας ότι «δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο».

Κλείνοντας το σχόλιό της η εφημερίδα σημειώνει: «Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται, μην παραχαράσσετε την ιστορία».

Γεωργιάδης: Χυδαίο το πρωτοσέλιδο της Αυγής – Μέρα ντροπής για τον ΣΥΡΙΖΑ

Θέση για το πρωτοσέλιδο της Αυγής που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων το χαρακτήρισε «χυδαίο», τονίζοντας ότι «υπονοεί ότι χρειάζεται ποινική καταδίκη του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «μέρα ντροπής για τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας ότι «χρησιμοποιούσε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής».