Έτοιμος να δραστηριοποιηθεί και πάλι στην εγχώρια ενεργό πολιτική εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο τέως Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει ανοίξει και πάλι το γραφείο που διατηρεί επί χρόνια στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 2, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και δέχεται κόσμο ενώ πραγματοποιεί ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του κόμματός του.

Ο ίδιος δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του όσον αφορά τη θέση για την οποία προαλείφεται αλλά σίγουρα οποιοδήποτε πόστο αναλάβει θα προέρχεται από κοινή απόφαση του ιδίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος προθυμοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση με την Τουρκία καθώς διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τότε που οι δύο τους ήταν δήμαρχοι, ο ένας στην Αθήνα και ο άλλος στην Κωνσταντινούπολη. «Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στη διάθεση των γεγονότων και του εθνικού συμφέροντος» συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του

Θυμίζουμε ότι η τελευταία παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου ήταν μόλις πριν από δέκα ημέρες, όταν παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC (Radio 4) και σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο μετά την καταστροφή της Μόριας. Όπως είπε, θα «πρέπει να δούμε την γενική εικόνα. Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η βασική αρχή πάνω στην οποία θεμελιώθηκε η Ευρώπη, η αλληλεγγύη. Η καταστροφή της Μόριας έφερε ξανά στην επιφάνεια τo ζήτημα της μετανάστευσης και του ασύλου, το οποίο εξακολουθεί να διχάζει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση».