«Φωτιές» άναψε η ανάρτηση στο Twitter από ειδική σύμβουλο του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Νάταλι Τότσι, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε πως η ειδική σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε προσωπικές απόψεις, που δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, o Πίτερ Στάνο υπογράμμισε ότι «οι απόψεις και οι θέσεις που μεταφέρονται από τον Ύπατο Εκπρόσωπο σχηματίζονται στις συζητήσεις με τα κράτη-μέλη. Η κ. Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την Ε.Ε., είναι ειδική σύμβουλος, μεταξύ άλλων ευθυνών που έχει, και οι παρατηρήσεις της είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της Ε.Ε., δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου».

Η Νάταλι Τότσι σε ανάρτησή της και στο Twitter είχε γράψει: «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι παλιά διαμάχη για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν στην άκρη τις μάτσο πολιτικές και ανακαλύψουν ξανά το πνεύμα της διπλωματίας του σεισμού του ’99».