Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων καθηγητών επανέλαβε ,σε χθεσινές του δηλώσεις ο ο Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κουράκης ο οποίος μεταξύ των άλλων εξέφρασε τη θλίψη του για τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας από τους κυβερνώντες.

Ο κ. Κουράκης κατηγόρησε τον Υπουργό Παιδείας για ανακολουθία καθώς λίγες μέρες πριν τις απολύσεις διαβεβαίωνε ότι θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Επίσης κατέκρινε την απουσία του κ. Αρβανιτόπουλου από τη βουλή στις 20 και 21 Μαρτίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν απουσίασε όμως ο κος Υπουργός, τις ίδιες αυτές ημέρες, από τα τηλεοπτικά πάνελ-με τα οποία αντικατέστησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες- για να μοιράσει φρούδες , όπως αποδείχτηκε, ελπίδες στους απεγνωσμένους –και πλέον απολυμένους- εκπαιδευτικούς και να κάνει μάθημα για τον «εξορθολογισμό» στη δημόσια Παιδεία».

Η υπογραφή του Υπουργού Παιδείας κάτω από την πράξη της απόλυσης εκατοντάδων εκπαιδευτικών αποδεικνύει, κατά τον κ. Κουράκη, τη φροντίδα του κ. Αρβανιτόπουλου για τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς και την Παιδεία.