Κατά του Άδωνι Γεωργιάδη στέφονται ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας με κοινή τους ανακοίνωση.

Κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης πως είναι «προστάτης ιδιωτικών συμφερόντων» όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνουν παράλληλα πως «τροφοδοτεί την ασυδοσία των επιχειρήσεων, αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες».

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Προστάτης ιδιωτικών συμφερόντων ο κ. Γεωργιάδης. Τροφοδοτεί την ασυδοσία των επιχειρήσεων, αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες»

Ο -άνευ χαρτοφυλακίου- υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να κατοχυρώσει το νέο του ρόλο εντός της κυβέρνησης.

Αυτόν του προστάτη ιδιωτικών συμφερόντων έναντι των συμφερόντων του δημοσίου και των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Με απόφασή του ακύρωσε πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ που επέβαλε υπηρεσία του υπουργείου του σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, δεχόμενος μόνο τη θέση της τελευταίας.

Λίγο-πολύ νομοθεσία που προέβλεπε κυρώσεις και πρόστιμα για τη μη υγιή επιχειρηματικότητα υπήρχε πάντα. Αυτό που επίσης υπήρχε ήταν η πάγια πρακτική υπουργών και κυβερνήσεων του παλιού δικομματισμού να ακυρώνουν και να μειώνουν χαριστικά τα πρόστιμα και τις ποινές εις βάρος επιχειρήσεων, τροφοδοτώντας την ασυδοσία τους.

Αυτό το καθεστώς επαναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.