Τέλος Αυγούστου οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Η ημερομηνία φέρεται να έχει κλειδώσει


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:25
03/08/2020
Τέλος Αυγούστου οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας
10
loading

Στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN η ημερομηνία κλείδωσε για την τελευταία εβδομάδα του μήνα και πιθανότητα η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου.

Η συγκεκριμένη συνάντηση θα γίνει στην Τουρκία, αλλά όχι στην Άγκυρα καθώς υπάρχει πρόβλημα με τις πτήσεις λόγω του κορονοϊού.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στην ελληνική ομάδα των συνομιλιών θα παραμείνει ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης.

Δένδιας για Τουρκία: Δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος υπό το καθεστώς απειλών

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό το καθεστώς απειλών

Αυτή τη δήλωση έκανε ο κ. Δένδιας σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ μετά τη συνάντησή του, στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Άρμιν Λάσετ για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και κατέστησε σαφές πως, ως διάλογο η Ελλάδα δεν εννοεί τον dιάλογο επί παντός επιστητού. Ειδικότερα, διαμήνυσε πως η Ελλάδα έχει μία διαφορά με την Τουρκία, τη χάραξη της υφαλοκρηπίδας και των υπέρ αυτής θαλασσίων ζωνών.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου ανέλυσαν εκτενώς τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση την κατάσταση στη Λιβύη και το μεταναστευτικό. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον κ. Λάσετ για τον ρόλο που η Ελλάδα θεωρεί ότι η Γερμανία μπορεί να παίξει στην περιοχή μας και για το πώς μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.

Εν συνεχεία, οι κκ Δένδιας και Λάσετ είχαν ενδελεχή συζήτηση σχετικά με τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, εν μέσω και της τουριστικής περιόδου.

Επιπλέον, συζήτησαν για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της ΕΕ και τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης. Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, κατέληξαν ότι συνιστά επιβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενωμένη και αλληλέγγυα, μπορεί να γράψει μια ακόμη σελίδα στην ιστορία της.

Περαιτέρω εξέτασαν τρόπους για την ενίσχυση των ήδη «θερμών σχέσεων» Ελλάδας-Γερμανίας, όπως επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Λάσετ: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ (Armin Laschet), έστειλε το μήνυμα πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα ζητήματα αυτά μόνη της, διότι είναι ευρωπαϊκής φύσεως». Διευκρίνισε ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός είπε πως σε πολλά σημεία υπάρχουν διαφορές με την Ελλάδα, και προέταξε πως προς το κοινό συμφέρον όλων είναι σημαντικό να αποκλιμακωθεί αυτή η ένταση.

Περαιτέρω, ο κ. Λάσετ παρατήρησε ότι στη Μεσόγειο υπάρχουν πολλές εστίες διενέξεων που δεν γίνονται αντιληπτές σε συζητήσεις που γίνονται σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο, σημειώνοντας πως όλα αυτά εμπλέκονται μεταξύ τους.

Στην αρχή της δήλωσής του, ο Άρμιν Λάσετ χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και σημείωσε ότι υπήρξε ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου είπε πως αντιλήφθηκε πόσο στενά συνδεδεμένη είναι η εσωτερική και η εξωτερική πολιτική.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο προσφυγικό, επισημαίνοντας πως όταν συζητείται η πολιτική για τους πρόσφυγες, είναι αυτονόητο ότι χρειάζονται και οι όμορες χώρες, κάνοντας ειδική αναφορά στη Λιβύη. Με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, η Λιβύη μπορεί να επιστρέψει σε μια καλύτερη κατάσταση και σιγά-σιγά θα μπορέσουμε να περάσουμε σε ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, ανέφερε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας υπογράμμισε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης για την ΕΕ. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μία χώρα της φιλοσοφίας, αλλά είναι και μια χώρα που προσπαθεί με τις δικές της δυνάμεις να κυνηγήσει τη διαδικασία της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, σημείωσε περαιώνοντας τη δήλωσή του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Λογοκρισία

  Hello! Έκοψες το : ξεβράκωμα από το σχόλιο : Βοήθειά μας... και το κατέστρεψες.

 2. avatar 2009 Προεκλογικά

  ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ,
  ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
  .
  Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΗ
  ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 3. avatar Πατήρ, Υιός και Άθλιο Πνεύμα

  (ελαφρώς μεταγλωτισμένο)
  Εάν θέλουμε να κάνουμε διαπραγμάτευση με την Τουρκία πρέπει να είμαστε όντως έτοιμοι να κάνουμε διαπραγμάτευση και να συζητήσουμε ενδεχομένως και την απο κοινού διαχείριση.
  .
  Κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση είτε την δεχόμαστε είτε δεν την δεχόμαστε.
  .
  Αλλωστε το όνομα που θα λάβει το Καστελόριζο δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια.

 4. avatar Βοήθειά μας

  Ας ετοιμαστούμε για νέο [...] του Κούλη.
  Το συνηθίζει πολύ!

 5. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Η ταινία νο 2 \'\' Η ΠΡΟΔΟΣΊΑ \'\' ΘΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ!!
  ΜΕΊΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΓΚΑ..

 6. avatar Νίκος 35ΜΚ

  Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά σας, ραγιάδες τα παιδιά των παιδιών σας

 7. avatar Κινεζος

  ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!!

 8. avatar Ο κούλης θα φύγει με ελικόπτερο και…

  Θα παραδώσει λιγότερη Ελλάδα.

 9. avatar SSNP

  Διερευνητικές επαφές για πιο από τα δεκάδες θέματα που απαιτούν τον διαμοιρασμό Ελληνικής κυριαρχίας από τους Τουρκομογγολους. Από μια χώρα που διατυμπανίζει και εφαρμόζει με όλους τους τρόπους ότι θα γίνει η νέα οθωμανική αυτοκρατορία και προετοιμάστηκε για αυτό δεκαετίες πριν. Από μια χώρα που δεν σεβάστηκε τον ΟΗΕ στην Κύπρο στην Συρία στο Ιράκ στην Λυβιη τα ανθρώπινα δικαιώματα ακόμα το ίδιο το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους της . Να συζητήσουμε οτι έπρεπε να είχαμε απελάσει όλη την Τουρκική πρεσβεία και να διακοπταμε κάθε διπλωματική σχέση μετά τις δηλώσεις για παράνομη Ελληνική κατοχή 18 Τουρκικών νησιών για το Τουρκολυβικο παράνομο και παράλογο και επιθετικό μνημόνιο και τον εξευτελισμό των Κυπρίων αδελφών μας με την εισβολή κατοχή εδάφους και καταπάτηση θαλάσσιας.κυριαρχίας ενός άοπλου μπροστά τους κράτους . Πώς πρέπει να χαρακτηριστούν οι Έλληνες πολιτικοί που θα συζητήσουν μαζί τους.

 10. avatar Γύπας

  Μήπως θα έπρεπε και οι ιθαγενείς να μάθουν τα θέματα των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας ; Ποιοι θα πάνε; Μόνο κυβερνητικοί; Αλλά κατά βάση μας ενδιαφέρουν τα θέματα που θα τεθούν από την δικιά μας πλευρά!! Γιατί μέχρι τώρα από μεριά μας ΔΕΝ υπήρχαν θέματα προς συζήτηση!! Τι [...] πάνε να κάνουν; Μαύρη σας και σκοτεινή αν πουλήσετε ένα μικροκυβικό Ελληνικό αέρα . Θα σας λυτζάρουμε στο Σύνταγμα!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει