Θεοχάρης: Βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα και μας δίνει αισιοδοξία

«Θα πάμε καλά, με ασφάλεια» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός για το άνοιγμα του τουρισμού


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:32
03/07/2020
Θεοχάρης: Βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα και μας δίνει αισιοδοξία
5
loading

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα έστειλε την Παρασκευή 3 Ιουλίου από τα Χανιά ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Κατά τη συνάντησή του στο Επιμελητήριο της πόλης, με φορείς του τουρισμού από τα Χανιά, στην εισαγωγική τοποθέτησή του σημείωσε: «Είμαστε σε μία αισιόδοξη μέρα. Μία αισιόδοξη στιγμή. Έχουμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και στην αβεβαιότητα -όπως είπε- που υπήρχε πριν από δύο μήνες. «Το γεγονός ότι ανοίξαμε, το γεγονός ότι βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα, μας δίνει αισιοδοξία. Είμαστε εδώ παρά τις δυσκολίες. Θα πάμε καλά, με ασφάλεια», τόνισε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση είναι παρόντες ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Καλογερής, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης.

Σε σύντομη τοποθέτησή της, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι η φετινή τουριστική περίοδος είναι δύσκολη, χαρακτήρισε εξαιρετική την προσπάθεια και οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να μπορέσουμε να περάσουμε -παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες- το 2020, γιατί το 2021 προβλέπεται εξαιρετικό».

Από την πλευρά του, ο κ Βολουδάκης υπογράμμισε: «Η δυσκολία που βιώνουμε είναι πρωτοφανής. Αντέχουμε όμως και πιστεύω ότι ο τρόπος διαχείρισης από την κυβέρνηση και την κρατική μηχανή και ο έλεγχος της πανδημίας επιτρέπουν μία αισιοδοξία».

Έξω από τον χώρο της συνάντησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη του σωματείου επισιτισμού και εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, ζητώντας τη λήψη μέτρων στήριξης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και συζήτησε μαζί τους για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ό,τι του φανεί…

  Αυτός είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όπως και ο Κούλης που τον διόρισε υπουργό στον τομέα που προσφέρει το 20% στο ΑΕΠ.

 2. avatar Εικονική πραγματικότητα

  Ζείτε μάλλον σε άλλο κόσμο ή εσκεμμένα κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.

 3. avatar Μστ

  Ιδίως μετά την επιβολή 14ήμερης καραντίνας της Βρετανίας, ως αντίποινα στη χώρα μας, σε όσους βρετανούς επιστρέφουν από Ελλάδα, πολύ χαμογελαστά πρόσωπα.!! αν τολμάτε, πηγαίνετε μια βόλτα στα νησιά

  1. avatar olymbitis

   Και ποιος σου \'πε ότι θέλουν πραγματικά Βρετανούς τουρίστες;
   Ακόμα πεθαίνουν 200-300 ημερησίως εκεί.
   Τι θες; Να υποκύψουμε στον εθνικοσοβινισμό τους;
   Καλά κάνουμε.
   Υγεία και ασφάλεια πάνω απ\' όλα. Αυτοί επέλεξαν να μη δώσουν σημασία στη πανδημία νωρίς και τώρα ας το \'λουστούν\'. Η Ελλάς θα πορευτεί όπως μπορεί και χωρίς αυτούς. Η βλακεία ενέχει συνέπειες, συνήθως.
   Και στο Brexit και στον Covid, τώρα η κοινή τους γνώμη λέει: \"Στερνή μου γνώση, να σ\' είχα πρώτα\".

 4. avatar vibes9

  Κάνε κράτει μέχρι τον Οκτώβρη Νοέμβρη να δεις τότε...\"χαμογελαστά πρόσωπα\" στην κοινωνία!
  Ρε τι άλλο θα ακούσουμε από τους νεοφιλελεύθερους ολετήρες επιτέλους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει