Μπακογιάννης: Ο κορονοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής του σχεδίου για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας

Ο δήμος ετοιμάζει 30 σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:52
28/05/2020
Μπακογιάννης: Ο κορονοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής του σχεδίου για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας
15
loading

Στόχος του Μεγάλου Περιπάτου είναι η ενθάρρυνση της κυκλοφορίας των πεζών, των ποδηλάτων αλλά και των ΜΜΜ, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενημερώνοντας την επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του κορονοϊού

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας ξεκινά στα τέλη Μαΐου και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.

Ο κορονοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής του σχεδίου μας είπε ο κ. Μπακογιάννης σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, παρουσιάζοντας τους δρόμους της πρωτεύουσας - μήκους 7 χιλιομέτρων - στους οποίους θα γίνει η παρέμβαση. Θα δείτε σύντομα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ήπιες παρεμβάσεις, βάψιμο στο δρόμο, παγκάκια και πολύ πράσινο, με την απαραίτητη σήμανση για οδική ασφάλεια.

Αυτή η διαδικασία μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε το έργο στην πράξη, να το δούνε όλοι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, να πραγματοποιηθεί μια «διαβούλευση στην πράξη». Θα μπορούμε να το αξιολογούμε και να το βελτιώνουμε στην πράξη είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για το εάν ο Μεγάλος Περίπατος προσφέρεται για τραπεζοκαθίσματα, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η Β. Όλγας και η Ηρώδου δεν έχουν καταστήματα, στο Σύνταγμα μπορούν να βγουν κάποια καθίσματα, η Πανεπιστημίου έχει 4-5 μαγαζιά εστίασης ενώ στο «τρίγωνο» υπάρχει κανονιστική διάταξη από το 2016 που απαγορεύει να βγουν νέα καθίσματα, διότι ο Δήμος Αθηναίων ήθελε να διασφαλίσει τη μεικτή χρήση.

«Δεν θέλουμε μια αποστειρωμένη Αθήνα»

Στις επιφυλάξεις του Σ. Φάμελλου (ΣΥΡΙΖΑ) για μεθοδεύσεις και για τροποποιήσεις στις χρήσεις γης, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η απόφαση για το ύψος των πολυκατοικιών στην Ακρόπολη δεν είναι fake news ενώ για το άρθρο 99 είπε ότι τάσσεται υπέρ της «μεικτής χρήσης»: Δεν θέλουμε μια Αθήνα αποστειρωμένη, μια «Ντίσνεϋλαντ». Θέλουμε να διαφυλάξουμε την αυθεντικότητα της Αθήνας. Αυτό μας κάνει ανταγωνιστικούς. Σε πολεοδομικούς όρους, αυτό μεταφράζεται σε «γενική κατοικία» και μέχρι 150 κλίνες, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην Φ. Πιπιλή (ΝΔ), ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι παρεμβάσεις και έργα γίνονται σε όλο τον δήμο, όπως έργα ασφαλτόστρωσης ύψους 40 εκατ. ευρώ και έργα πεζοδρόμησης 26 εκατ. ευρώ.

Για το αστικό πράσινο και απαντώντας στον Κρ. Αρσένη (ΜέΡΑ25) είπε ότι έχει τετραπλασιαστεί ο σχετικός προϋπολογισμός από 2,5 εκατ. σε 10 εκατ. τον χρόνο, καθώς και ότι "δρομολογούμε τη δημιουργία 5 μικρών αλσών (πόκετ παρκ)", για τα οποία "τρέχουμε τις μελέτες". Συμφώνησε επίσης με τον βουλευτή για το πρόβλημα με τη μεταφορά των κλαδεμάτων της πρωτεύουσας στον ΧΥΤΑ, και ανακοίνωσε ότι ο δήμος προχωρά σε προμήθεια κομποστοποιητή.

30 σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων

Στην Χαρά Καφαντάρη είπε ότι ο δήμος ενθαρρύνει την ηλεκτροκίνηση, γι' αυτό μέσα στους χώρους απαγόρευσης κυκλοφορίας θα επιτρέπονται τα ηλεκτροκίνητα. Θέλουμε να επιτρέπεται η δωρεάν στάθμευση για τα ηλεκτροκίνητα ενώ ετοιμάζουμε να τοποθετήσουμε 30 σταθμούς φόρτισης τους επόμενους μήνες.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μπακογιάννης στη δυνατότητα χρήσης του ποδηλάτου στους δρόμους του Μεγάλου Περιπάτου και αποδέχθηκε την πρόταση του Γ. Αμυρά (ΝΔ) για ποδηλατοβόλτα των βουλευτών όταν (ο Μεγάλος Περίπατος) τεθεί σε λειτουργία.

Ο κ. Μπακογιάννης είπε επίσης ότι ο δήμος Αθηναίων «τρέχει» το τελευταίο διάστημα μικροκλιματικές μελέτες στην Αθήνα, και ως παράδειγμα παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο έφερε το συντριβάνι στην Ομόνοια, που "κατεβάζει" τη θερμοκρασία 2-3 βαθμούς Κελσίου.

Για την πεζοδρόμηση της οδού Ηρώδου, και απαντώντας στον Γ. Αρβανιτίδη (Κίνημα Αλλαγής) ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι αποτελεί κομμάτι του αρχαιολογικού πάρκου. Επιτέλους, συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η Ηρώδου του Αττικού (πρέπει) να είναι ανοιχτή σε όλους να τη περπατήσουμε. Όχι να είναι κλειστή από αστυνομικούς κάθε τόσο. Και έτσι να σηματοδοτήσει η πολιτεία, παρότι είναι πέρα από μένα, ότι δεν φοβάται τίποτα. Ότι θέλει κόσμο να περπατά πάνω-κάτω, μπροστά στα κυβερνητικά κτίρια, και μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην κριτική της Π. Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) για το έργο «καρτ ποστάλ» του σιντριβανιού στην Ομόνοια, που «καταργεί τη διασυνδεσιμότητα» των περιμετρικών οδών, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι αποκαταστήσαμε την Ομόνοια, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. «Κάποιοι δεν θέλουν μια Ομόνοια - "καρτ ποστάλ", αλλά εμένα δεν μου δίνει μεγαλύτερη χαρά από να βλέπω νέα ζευγάρια που βγάζουν φωτογραφία μπροστά από το σιντριβάνι».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Άνθρωποι

  Είσαι θεός ! Μπράβο! Έργα που έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες πριν να γίνουν έστω και τώρα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

  1. avatar Νίκος Κρ

   Ο καλύτερος δήμαρχος της Αθήνας μακράν! 3 τετραετίες πρέπει να μείνει αν τη φτιάξει. Οχι άλλους άχρηστους καταθλιπτικούς αριστερούς που γουστάρον αραλίκι και μιζέρια, Μπακογιάννης και μόνο!

 2. avatar Δημήτρης766

  Έτσι Μπακογιάννη, έτσι. Είναι που είναι μπάχαλο η Αθήνα, ξέσκισε την κι εσύ τελείως. Σάμπως τι σε νοιάζει. Όταν οι ηλίθιοι που σε ψήφισαν καταλάβουν τι έκανες θα είναι πολύ αργά όμως.

  1. avatar Νίκος Κρ

   Τι λες βρε ανίδεε? Εχεις καταλάβει τι έργα προχωράνε με το Μπακογιάννη? Εχω σιχαθεί κάτι μίζερους τύπους σαν και σένα που μόνο χολή βγάζουν χωρίς να έχουν ιδέα, τράβα βρε [...] να τα πεις αυτά την ολομέλεια του Συριζα, κομματικέ αντιπρόσωπε της κακιάς ώρας, λαικιστή!

 3. avatar Άρα, λιγότερη ηχορύπανση

  Υποστηρίζω τον Μεγάλο Περίπατο, για έναν άλλο λόγο. Ποιό?

  Ώστε να υπάρξει - επιτέλους - λιγότερη ηχορύπανση από τις ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ μικρού κυβισμου που μας κούφαναν κυριολεκτικά. Μόνο οι οδηγοί τους το χαίρονται!

  Αυτό να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά και σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας.

 4. avatar τρομπαδουρος

  Να δω που θα πανε ολα αυτα τ αμαξια που περνανε καθημερινα απο το κεντρο για να πανε ολοι στις δουλειες τους.

 5. avatar ……….. ετσι απλα ντορος να γινετε……..

  ...... παρτο χαμπαρι δεν ...εισαι ...... δήμαρχος στο Kαρπενησι !!!!!!!!
  Aυτοι που σε ψηφίσανε ...... δεν το κάνουν για τα ...φοβερα σου προσοντα !!!!!!
  ...... Απλα εισαι ο γιος της .... Mαμας !!!!!!!!!!! ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ ....

 6. avatar εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει

  Αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται με διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς όπου γίνονται μελέτες από αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, συγκοινωνιολόγους κτλ. και έπειτα αποφασίζονται ποιοι δρόμοι θα πεζοδρομηθούν και πως και ποιοι όχι. Πάρτε παράδειγμά την Διονυσίου Αρεοπαγίτου που έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος πεζόδρομος της Ευρώπης. Εδώ ένα δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει έναν \"περίπατο 7 χιλιομέτρων\" έτσι, χωρίς πολλά πολλά. Παρουσίασε και κάτι παιδιάστικα φωτορεαλιστικά σχέδια με ζαρτινιέρες και κολωνάκια, που αν παρουσίαζε πρωτοετής φοιτητης αρχιτεκτονικής, θα κοβόταν ασυζητητί.

  1. avatar Να σου εξηγήσω

   Κάνεις λάθος. Πρόκειται για μελέτη εικοσαετίας, η οποία είχε μπει στο συρτάρι λόγω συμφερόντων και ο Μπακογιάννης την ξαναέφερε στο προσκήνιο. Ήταν εμβληματική μελέτη και διθυραμβική η παρουσίασή της, ιδιαίτερα για την αναδιαμόρφωση της Πανεπιστημίου, αλλά ποια κυβέρνηση είχε τα κότσια να την προχωρήσει; Παρατημένη η Αθήνα στα χάλια της, βούλιαξε επί Καμίνη.

   1. avatar εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει και να μου εξηγησεις

    Για ποια ακριβώς μελέτη μιλάς; πες συγκεκριμένα. Απ\' όσο ξέρω το Rethink Athnens του 2014 για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου ακυρώθηκε από την Ε.Ε. ως έργο βιτρίνας. Προφανώς μιλάς για παλιότερες μελέτες. Ποιες είναι αυτές; ποιοι αρχιτέκτονες υπογράφουν, ποιοι πολεοδόμοι; Και για πες μου για την εμβληματική μελέτη και για την διθυραμβική η παρουσίασή της, ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες της; Κανένας. Τέλος απ\' όσο ξέρω δεν έχει ούτε έγκριση από αρχιτεκτονικές επιτροπές, άλλα ούτε από υπουργείο Πολιτισμού, αρχαιολογία κτλ.

 7. avatar .;.

  Ασε τα αποστειρωμενα και τις παπατζες και κοιτα το φιλαρακι σου τον κεερφα και τα χοτ σποτ που θελετε να κανετε σε κεντρικα σημεια της πρωτεύουσας ευρωπαϊκού κράτους. Το σχεδιο προχωραει καλα ετσι;

 8. avatar ΚΛΕΩΝ

  Που κολλαει ο κορονοιος με το Περιπατο....εκτος και αν εννοεις τα ακινητα που αγορασε κοψοχρονιας το Μητσοτακεικο και θελετε να τους εκτοξευσετε την αξια!!!
  Ποσα ξενοδοχεια και καφετεριες πιστευετε οτι αντεχει το κεντρο χωρις να εχει προσβαση ο κοσμος????
  Χωρις συγκοινωνιες....χωρις παρκινγκ???
  Ποση κοροιδια πια!!!

  1. avatar criskalts

   Ξεχνάς μάλλον εσκεμμένα τα ακίνητα που αγόρασε κοψοχρονιάς το Παπαδημουλέικο, γιατί;;;

 9. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  [...] πάλι στους εθνικούς μας εργολάβους;;

  1. avatar criskalts

   Ευτυχώς έφυγαν οι εθνικοί μας μπαγλαμάδες.
   χαχαχαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει