Ένα νέο κόμμα ετοιμάζεται να δοκιμαστεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για το «Νέο Κόμμα» που τοποθετείται στον προοδευτικό χώρο του Κέντρου.

Στην οργανωτική επιτροπή του νέου κόμματος μετέχουν οι Παύλος Ελευθεριάδης, Ανδρέας Κούτρας, Γιάννης Κουτσομύτης, Νικόλαος Λαάρης, Θόδωρος Νικλάνοβιτς και Στέλιος Ξανθόπουλος.

Η Οργανωτική Επιτροπή απευθύνει πρόσκληση προς τους προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στο «Νέο Κόμμα» και να εκλέξουν την ηγεσία του στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη τον Μάρτιο του 2014.

Κατά την παρουσίαση της Πρωτοβουλίας ο Παύλος Ελευθεριάδης παρουσίασε τις θέσεις για την Δίκαιη Ελλάδα και μίλησε για έξι μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει το «Νέο Κόμμα». Ο Ανδρέας Κούτρας μίλησε για την «Οικονομία της Γνώσης και Όχι των Γνωριμιών» και παρέθεσε στοιχεία από την έκθεση της Βlackrock για το τραπεζικό σύστημα.

Το «Νέο Κόμμα» προσκαλεί «όλους όσους θέλουν να απαλλαγούν από το πελατειακό κράτος, όλους όσους θέλουν να κτίσουν μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ισότητας και αλληλεγγύης να το δείξουν με τις πράξεις τους».