Τα πόθεν έσχες είχε προγραμματιστεί αρχικά ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Μάλιστα είχε εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου από τη Βουλή των Ελλήνων, που ανέφερε ότι θα δίνονταν ακριβώς στις 12:00 το μεσημέρι. Ωστόσο λίγο πριν τη συγκεκριμένη ώρα ανακλήθηκε η απόφαση «για πρακτικούς λόγους» όπως ειπώθηκε και τελικά θα δοθούν σήμερα την ίδια ώρα βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει.

Γιατί πάρθηκε πίσω όμως η απόφαση; Ο λόγος είναι πως σκέφτηκαν ότι εάν δίδονταν οι δηλώσεις μεσημέρι Παρασκευής, δεν θα προλάβαιναν να τα έχουν δημοσιευμένα οι κυριακάτικες εφημερίδες στις σελίδες τους, αφού ως γνωστόν η ύλη των εβδομαδιαίων εφημερίδων κλείνει αρκετά νωρίς (τουλάχιστον στις μικρότερες κυκλοφοριακά εφημερίδες). Μάλιστα κάποια έντυπα είχαν σχεδόν κλείσει και την ύλη του Σαββάτου, οπότε άλλες θα είχαν την επόμενη μέρα την πληροφορία και άλλες όχι. Οπότε κρίθηκε σκόπιμη η μετάθεση της δημοσιοποίησής τους για σήμερα, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Θυμίζουμε ότι οι δηλώσεις θα αφορούν τη χρήση του έτους 2018 και τελούν υπό την μέριμνα της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Πρόκειται για συνολικά για 1.072 δηλώσεις των οποίων πρακτικά ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη και θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής.