Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε το τι θα γίνει με τα σχολεία τις επόμενες μέρες που η χώρα αναμένεται να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για κοινή συνέντευξη τύπου με τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, στην οποία ανακοινώθηκαν τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε τις ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως

Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει χθες το βασικό χρονοδιάγραμμα: Στις 11 Μαΐου ξεκινούν ξανά μαθήματα στη Γ Λυκείου και μια εβδομάδα μετά, στις 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.

Τα σχολεία, όμως, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν – όσο αυτό είναι εφικτό – τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά και ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο εάν η πορεία της επιδημίας είναι καθοδική.

Και μία πρακτική λεπτομέρεια: Τέλη Ιουνίου με μέσα Ιουλίου θα διεξάγονται οι πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά με μέτρα προστασίας όπως τήρηση αποστάσεων και μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τάξη. Εάν όμως ανά τάξη δίνουν εξετάσεις μέχρι 10 μαθητές αντί μέχρι 20, απαιτείται ο διπλάσιος αριθμός αιθουσών και άρα είναι δύσκολο να ανοίξουν και τα δημοτικά.