Την επιβολή ενός νέου μνημονίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προβλέπει το κόμμα ΜέΡΑ25. Σχολιάζοντας το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην μεγάλη ύφεση που έρχεται το 2020, την επερχόμενη κρίση και το «μοίρασμα των βαρών της με δίκαιο τρόπο». Μέσα απ’ αυτή τη διατύπωση ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αποκρύψει τρεις βασικές πληροφορίες: 1. Ότι μιλάμε για ένα 5ο Μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα, 2. Ότι θα έχει την του κ. Μητσοτάκη και 3. Πως το μοίρασμα των βαρών θα είναι κάθε άλλο παρά δίκαιο.

Το κόμμα του κ. Γιάννη Βαρουφάκη αναφέρει ότι «εδώ και πάνω από έναν μήνα (από τις 10/3) ζητάμε από την Κυβέρνηση να προβεί σε ένα εμπροσθοβαρές θετικό δημοσιονομικό σοκ, ρίχνοντας άμεσα και το τελευταίο πυρομαχικό της στην κρίση του κορονοϊού για την ανάσχεση των επιπτώσεων της. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση με σταδιακά, χλιαρά και φοβικά μέτρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό όλεθρο.

Επιπλέον σαν να μην έφτανε αυτή η ολιγωρία της ΝΔ, την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης ”πούλησε” ουσιαστικά την προσπάθεια ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού για την έκδοση ”ευρωομολόγου”,  συμφωνώντας σε νέα δάνεια ”διάσωσης” από τον ESM που αναπότρεπτα οδηγούν την χώρα μας στο 5ο μνημόνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως δεν αναφέρθηκε σε τίποτα απ’ όλα αυτά. Όπως δεν μας είπε και κάτι για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης του για την μετάβαση στην 2η φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας με μαζικά τεστ, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Μόνο ευχολόγια για άλλη μια φορά και θολές υποσχέσεις.

Τέλος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ”νέο ΕΣΥ που ήδη χτίζεται”, εμμένοντας στις γνωστές ψευδείς διακηρύξεις περί δήθεν στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας -μιας και η Κυβέρνηση δεν έχει πράξει τίποτα απολύτως προς αυτή την κατεύθυνση-, τη στιγμή που μάλιστα ο κρατικός μηχανισμός φιμώνει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διοικητικούς των νοσοκομείων με κάθε τρόπο ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ελπίζουμε αυτό το νέο ΕΣΥ στο οποίο αναφέρεστε κ. Μητσοτάκη να μην είναι σαν αυτό που 10 χρόνια τώρα μαζί με την τρόικα προσπαθείτε με κάθε τρόπο να υποβαθμίσετε και να υπονομεύσετε.

Η ανακοίνωση κλείνει με ένα υστερόγραφο που αναφέρει ότι «χρειάστηκε μια πανδημία για να μπορέσει ένας πολιτικός της ιδεολογίας του κ. Μητσοτάκη να δει τους ”αόρατους” που δουλεύοντας για ψίχουλα στηρίζουν την κοινωνία μας. Είναι μια παραδοχή που δεν θα την ξεχάσουμε-και δεν θα την ξεχάσουν».