Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πόσταραν όπως είδαμε στα social media τις αποδείξεις που αποδείκνυαν ότι κατάθεσαν το 50% του μισθού τους προς ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού που έχει δημιουργηθεί για τη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ακολουθώντας την προτροπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προφανώς και το έκαναν προκειμένου να αποδείξουν αφενός στο Μέγαρο Μαξίμου ότι υπακούουν στην προτροπή και αφετέρου στους τους ότι συμβάλλουν καταλυτικά με τον τρόπο τους στον αγώνα εναντίον του Covid-19. Τώρα τελευταία όμως αυτού του είδους οι αναρτήσεις έχουν σταματήσει. Ανέβασαν τις σχετικές φωτογραφίες μερικές δεκάδες βουλευτές και μετά σταμάτησε.

Τι είχε συμβεί; Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή με τη δημοσιοποίηση των καταθετηρίων δεν άρεσε καθόλου στον πρωθυπουργό ο οποίος έδωσε εντολή στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλαφάτη να σταματήσει όλο αυτό.

Έτσι, ο νούμερο δύο τη τάξει στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος έκρινε σκόπιμο να στείλει σε όλους τους βουλευτές σχετικό γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα στο οποίο έλεγε επί λέξει: «Η ανταπόκριση που βρίσκει στο πρόσωπό σας η πρόταση του πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερης σημασίας. Ωστόσο, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό η μεμονωμένη διαδικτυακή ή με άλλον τρόπο προβολή αυτής μας της ανταπόκρισης».

Το μήνυμα ελήφθη και δη άμεσα όπως φάνηκε.