Να μπει ένα τέλος στην αγωνία των χιλιάδων σπουδαστών των ΙΕΚ σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας του εαρινού εξαμήνου ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως τονίζουν, «το υπουργείο Παιδείας δεν έχει μεριμνήσει για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, δεν έχει ανακοινώσει σχετικά μέτρα και δεν έχει ενημερώσει τους Διευθυντές των ΙΕΚ. Έως σήμερα γίνεται μόνον ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού από τους διδάσκοντες στο περιβάλλον της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, το οποίο ωστόσο δεν πιστώνεται σε διδακτικές ώρες».

Σημειώνεται επίσης πως το εαρινό εξάμηνο για τα δημόσια ΙΕΚ ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου και στις 24 Φεβρουαρίου για τα ιδιωτικά. Συνεπώς μέχρι και την αναστολή της λειτουργίας τους, οι καταρτιζόμενοι είχαν παρακολουθήσει περίπου 60 από τις 300 διδακτικές ώρες του εξαμήνου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους τομεάρχες Παιδείας, Νίκο Φίλη και Μερόπη Τζούφη, ζητούν από την Νίκη Κεραμέως να λάβει άμεσα μέτρα και να δεσμευτεί πως δε χαθεί το εξάμηνο.