Κουμουτσάκος στο BBC: Ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους για την αποσυμφόρηση των νησιών

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, επειδή τα κέντρα είναι υπερπλήρη»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:26
02/04/2020
Κουμουτσάκος στο BBC: Ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους για την αποσυμφόρηση των νησιών
3
loading

Την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους, στη βάση του δίκαιου καταμερισμού, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC.

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, επειδή τα κέντρα είναι υπερπλήρη», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εδώ και μήνες τονίζουμε στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι πρέπει να υπάρχει δίκαιος καταμερισμός του βάρους».

Σχετικά με την πανδημία, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε εξάλλου, ότι «η Ελλάδα έχει επιδείξει σημαντική επιτυχία στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της πανδημίας» και συμπλήρωσε ότι «η διαχείριση και αντιμετώπιση μίας πρωτοφανούς για τα παγκόσμια δεδομένα πανδημίας, αποδεικνύει ότι θα αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο -όσο το δυνατόν περισσότερο- οποιαδήποτε πιθανή δύσκολη κατάσταση στις δομές φιλοξενίας, κάτι που είναι, φυσικά, μια εντελώς διαφορετική πρόκληση». Έκανε, εξάλλου, λόγο για μια διπλή πρόκληση με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η Ελλάδα: «υπερπλήρεις εγκαταστάσεις υποδοχής και κέντρα και -ταυτόχρονα- η πρόκληση της πανδημίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορονοϊού στα ΚΥΤ και ζήτησε να παραχωρηθούν από την Ευρώπη «ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε έγκαιρα όσους πρόσφυγες και μετανάστες κρίνεται αναγκαίο. Η νέα πρόκληση απαιτεί χώρους καραντίνας και απομόνωσης, η δημιουργία των οποίων ήταν αδύνατο να έχει προβλεφθεί πριν από την έξαρση της πανδημίας». Επιπλέον, έκανε λόγο για την ανάγκη παροχής απαραίτητων υλικών, «όπως απολυμαντικά και ιατρικός εξοπλισμός».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar PSI

    Αλληλεγγύη για να σουτάρεις εκεί από όπου ήρθαν όσους δεν δικαιούνται άσυλο χρειάζεσαι βλήμα! Σταμάτα να αλυχτάς. Δεν σε ακούει κανείς! Τα κορόϊδα - πλην ημών - τελείωσαν! Τι δεν καταλαβαίνεις?

  2. avatar GOUDENHOVE-KALLERGI PLAN

    Κακομοίρηδες Κουμουτσάκοι, Μηταράκηδες και λοιποί..Αν δεν φράξετε τις θαλάσσιες οδούς και δεν κάνετε απωθήσεις, δεν θα σταματήσουν να έρχονται..Κάτι εκατομμύρια τριτοκοσμικοί ισλαμιστές, περιμένουν από απέναντι. Ευσβής πόθος βέβαια, όταν έχουμε πρωθυπουργό με ΜΚΟ οικογενειακών συμφερόντων (Action Aid & Solidarity Now) και κυβερνητικά στελέχη υπαλλήλους του Σόρος...

  3. avatar ο Γερό Δήμος

    θα περιμένουμε πολύ την αλληλεγγύη πιο πιθανον σε 20 χρόνια ο πληθυσμός των μουσολμάνων στη Λέσβο να ανέλθει σε 100.000

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει