Ακόμη λιγότεροι υπάλληλοι απασχολούνται από αυτή την εβδομάδα στις υπηρεσίες της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εδώ και περίπου ένα μήνα, η Διεύθυνση Προσωπικού αποφάσισε σε κάθε τμήμα να δίνει πλέον το παρών μονάχα το μίνιμουμ των ατόμων που απαιτούνται προκειμένου να βγει η δουλειά. Οι υπόλοιποι είτε ασχολούνται από το σπίτι είτε εργάζονται εκ περιτροπής.

Για παράδειγμα υπάρχουν υπηρεσίες του Κοινοβουλίου στις οποίες πηγαίνει καθημερινά μονάχα ένα άτομο και οι άλλοι τέσσερις βρίσκονται στις οικίες τους. Τα πρόσωπα που απασχολούνται από το γραφείο κάθε βδομάδα εναλλάσσονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο. Όταν τελειώνει η βάρδια του ενός την Παρασκευή, ο άλλος αναλαμβάνει τη Δευτέρα και στο μεσοδιάστημα γίνεται μια τυπική απολύμανση. Επίσης σε αρκετές υπηρεσίες που υπήρχε μια βάρδια το πρωί και μια το απόγευμα, τώρα υπάρχει μονάχα μια για όλη την ημέρα, με πιο συρρικνωμένο ωράριο.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να προστατέψει τους υπαλλήλους έχει ζητήσει να απασχολείται επί της ουσίας αυτό τον καιρό μονάχα το προσωπικό ασφαλείας καθώς έχουν εμφανιστεί ως γνωστόν κρούσματα κορονοϊού και στον επονομαζόμενο «ναό της Δημοκρατίας».